Skip to main content

Misschien wel het mooiste boek, om te maken. Een duik in het diepe in de geschiedenis van mens en natuur van het westelijke deel van Nieuw-Guinea en wat daar gebeurt om die immense natuurrijkdom te beschermen, in opdracht van het Wereld Natuur Fonds.

Het boek kwam uit in 2012, 20 jaar na mijn eerste bezoek aan dit meest oostelijk gelegen deel van Indonesië. In de tussentijd kwam ik daar vrijwel jaarlijks, van weken tot maanden, van het laagland tot het hoogland.

Papoea’s stelden mij in staat hun woongebied en de omringende natuur beter te leren kennen en te begrijpen. Vaak gebeurde dat met een kreteksigaret op een houten vlonder voor het huis, met in de achtergrond roepende kleine of grote paradijsvogels. Voor het maken van het boek kon ik terugvallen op mijn beeldcollectie vanaf 1993, en kreeg ik de mogelijkheid om voor mij onbekende plekken in 2011 en 2012 te bezoeken. Het boek werd positief ontvangen en, gelukkig, in het Indonesisch vertaald.

a stunning work, really impressive

World Wildlife Fund USA

impressive chapters, a variety of beautiful pictures and maps

Latitudes
Niet online verkrijgbaar
ISBN
9789075717525
Uitgeverij
Malherbe & Partner, Maarheeze (Engelse versie, 2012), Komunitas Bambu, Depok (Indonesische versie, 2013)
Jaartal
2012, 2013