Skip to main content

In oktober 1990 startte ik, in opdracht van het Wereldnatuurfonds en BirdLife International, met een beschermingsproject voor het hamerhoen (maleo in het Indonesisch).

Het werd de start van meer aandacht voor en bescherming van deze bedreigde vogelsoort. Het werk breidde zich uit en sindsdien adviseer ik, en werk ik samen met, organisaties in met name Indonesië, Nederland en de Verenigde Staten van Amerika die bescherming van de maleo als doel kennen. Het beschermingswerk aan de maleo vatte ik in 2001 samen in mijn eerste boek, ‘Maleo, de kip met de gouden eieren’. Regelmatig haalt de maleo het nieuws in Nederland, het meest recent in november 2021 in Spijkers met Koppen.

Wanneer
1990 – heden
Opdrachtgever
Wereldnatuurfonds, BirdLife International
Resultaat
In algemene zin: sterk verbeterde hamerhoenbescherming op drie locaties, daar groeiende populatie